Refractie

oogmeting

Op uw ogen moet u zuinig zijn. Het is dan ook verstandig uw ogen regelmatig te laten controleren. Geen of een verkeerde correctie kan erg veel ongemak veroorzaken, ook al merkt u dit zelf nauwelijks. Zo kan een minieme afwijking al hoofdpijn veroorzaken. Onze medewerkers hebben de kennis en ervaring om u de juiste glazen aan te meten. Met geavanceerde apparatuur bepalen wij de benodigde sterkte voor het kijken, veraf of dichtbij. Een oogmeting zegt eigenlijk niets over de conditie van uw ogen. Daarom controleren wij tevens de balanswerking tussen de ogen. We doen tests die de waarneming van beiden ogen aangaan. Ze geven een beeld van de beweging en samenwerking van beide ogen.

Afwijkingen
Mochten er afwijkingen worden gevonden die nader bekeken of behandeld moeten worden, dan worden de bevindingen vastgelegd. Deze worden aan u meegegeven voor uw huisarts. De huisarts regelt de eventuele verwijzing naar bijvoorbeeld de oogarts. Alleen bij acute situaties wordt u direct naar de oogarts verwezen.

Het recept van mijn oogmeting
De sterkte van uw ogen, opgemeten door de opticien of oogarts, kunt u aflezen van uw brilrecept. De sterkte wordt uitgedrukt in dioptrie n (D). Hoe groter het getal hoe groter de afwijking. Aan de hand van het brilrecept kan men zien of iemand bijziend of verziend is en/ of een cilinderafwijking heeft.

Verandert mijn gezichtsvermogen bij het ouder worden?
Ruim 80% van alle informatie om ons heen bereikt ons via de ogen. Goed zicht be nvloedt daarom direct de kwaliteit van ons leven. De levensstijl van de huidige generatie senioren wordt steeds actiever. Er wordt veel van ons gezichtsvermogen gevraagd. Toch zult u merken dat bij het ouder worden het zicht langzaam maar zeker minder wordt. Maakt u zich hierover geen zorgen, de meeste kijkproblemen kunnen met een passende optische correctie weer volledig worden hersteld. Slechts een beperkt aantal afwijkingen maakt medisch onderzoek noodzakelijk. Besteed daarom voldoende zorg aan uw ogen. Laat ze bijvoorbeeld regelmatig door de vakopticien controleren. Dan bent u normaal gesproken een leven lang verzekerd van een goed zicht.

Ik heb hoofdpijnklachten, is het zinvol mijn ogen na te laten kijken?
Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben. Ook minder goed functionerende ogen kunnen hoofdpijnklachten veroorzaken. Bevinden uw pijnklachten zich in de buurt van het voorhoofd, dan adviseren wij om uw ogen door een van onze medewerkers te laten onderzoeken.

Alkemade Optiek

 

Stadhoudersplein 10

2241EB Wassenaar

© Alkemade Optiek

Disclaimer

 

Privacy Statement

 

Openingstijden

Maandag: gesloten

Di - Vrij: 9:30 - 18:00

Zaterdag: 9:30 - 17:00

Contactinformatie

(e)

(tel) 070 - 511 64 30

(www) gebroedersheester.nl